fascinatie

Inspiratie

Op deze pagina is ruimte voor interessante, inspirerende artikelen over onderwijsvernieuwing en docentontwikkeling.

Algemeen

Onderwijs verandert, waarom, waardoor, hoe?

Een inspirerende animatie bij de TED talk van Ken Robinson: kijk hier

 

De Do's en Dont's van DOTs - eindrapportage van NVON

Een handvat voor het organiseren van en deelnemen aan een Docentontwikkelteam. Naar het rapport

 

Toetsrevolutie:

Een nieuw boek over formatief en summatief toetsen. René Kneyber en Dominique Sluijsmans hebben daarover het boek Toetsrevolutie samengesteld. Docenten uit het voortgezet onderwijs komen aan het woord over toetsen als onderdeel van het leerproces (formatief toetsen) in plaats van toetsen als beoordeling van het leren (summatief toetsen). Verder bevat het boek zes verdiepende artikelen over een aantal (theoretische) aspecten van formatief toetsen en de schrijver geven aanbevelingen voor een schoolbrede implementatie van formatief toetsen. Een pleidooi voor cultuurverandering richting feedback is belangrijk voor docenten en teamleiders in het vo en hbo. Meer over dit boek op de bijbehorende website toetsrevolutie.nl.

 

Big data in het onderwijs:

Hoe kunnen big data de kwaliteit van het onderwijs versterken? Een artikel over mogelijkheden en grenzen. Bekijk hier de pdf.

Natuurkunde
Animatie over beweging:

{"preview_thumbnail":"/sites/voholimburg/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/b9FVi-ut8mw.jpg?itok=7Rr2FUil","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=b9FVi-ut8mw","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Embedded Video (Responsive)."]}