Loopbaanoriëntatie en -begeleiding VOHO netwerk Limburg

Leerlingactiviteiten

 

LoopbaanOriëntatie en - Begeleiding (LOB):

LOB is essentieel voor leerlingen. Met activiteiten op LOB-gebied ondersteun je leerlingen bij:

  • de keuze voor een vervolgopleiding of een beroep
  • het ontwikkelen van competenties die hen helpen om hun loopbaan vorm te geven.

Op deze pagina vind je informatie over activiteiten waardoor zij in contact komen met de praktijk van opleiding en/of beroep.

De meeste informatie kun je kopiëren en plaatsen in de ELO van je eigen school, omdat hij is geschreven in de taal voor leerlingen. Dus:
Kopieer gerust!

 

9 februari 2017
Bètadag voor 3 havo en 4 vwo
Moet jij je profielkeuze maken of heb je dat al gedaan maar weet je niet precies wat je met jouw profiel kunt? Kom dan naar de Bètadag!
 
Bij Zuyd Hogeschool maak je die dag in vogelvlucht kennis met de wereld van bèta-techniek & ICT, het bijbehorende beroepenveld en de studiemogelijkheden op het gebied van Applied Science (Chemie), Built Environment (Bouw), Engineering (Techniek), en ICT.
Er zijn presentaties, rondleidingen en praktijkopdrachten waar je aan kunt meedoen. Je ontmoet studenten die nu al de opleidingen volgen, zodat je ook gemakkelijk antwoorden krijgt op jouw vragen.
Meer informatie volgt.
LOB Schoolmeetspractice Girlsday
 
 
 
13 april 2017
Girlsday

Ben je een 'girl' tussen 10 en 15 jaar, en wil je een beeld krijgen van wat er allemaal kan met een bèta- of een technische opleiding? Dan is de Girlsday iets voor jou!
Allerlei bedrijven en opleidingen - waaronder Zuyd Hogeschool - zetten op 17 april hun deuren open. Ze organiseren activiteiten om je een beeld te geven van wat zij doen en wat je als vrouw kunt met techniek en bèta. En laten we eerlijk zijn: het is ook gewoon een gezellige dag met iets lekkers, iets spannends en heel veel nieuwe informatie.
Er is trouwens nog altijd een flink tekort aan mensen die kiezen voor bètavakken, techniek of ICT. Grote kans dat je met een studie in die richting straks gemakkelijk een fijne baan vindt. Van vrouwelijke medewerkers in bedrijven en van studentes hoor je trouwens tijdens de Girlsday hoe zij tegen hun werk en hun studie aankijken.
 
Meer informatie vind je hierSchoolmeetsPractice VOHO Limburg girlsday
Op donderdag 14 april 2016 was het Girlsday bij Zuyd Hogeschool. Ongeveer 140 meiden van 2 havo/vwo van het Connect College Echt en Charlemagne College Landgraaf waren te gast bij de faculteiten ICT, Bèta en Gezondheidszorg (Mens en techniek | Biometrie). Na een glaasje bubbels om in de stemming te komen maakten ze kennis met de domeinen Applied Science, Built Environment, Engineering, ICT en Mens & Techniek|Biometrie. Klinkt niet zo spannend tot dusver. maar wat dat betekent was onder meer: rijden op een Segway, aan de slag met de waterstraalsnijder, een gebouw ontwerpen, een robot programmeren, badzout maken, het waterlab meemaken en dan je hartslag meten. Dat levert dan een dynamische groepsfoto op!