13 april 2017: Bedrijf in de klas voor natuurkundedocenten

Werken met bedrijfscontexten is relatief nieuw. Met deze collegedag krijgen natuurkundedocenten handvatten om contextrijk materiaal voor leerlingen op te stellen. Bovendien maak je kennis met Vostermans Ventilation, een bedrijf in Venlo waar veel natuurkundige concepten worden toegepast.

Het nieuwe examenprogramma voor natuurkunde is meer gericht op contexten. Dat maakt de lessen interessanter voor leerlingen én docent. Bovendien leveren goede bedrijfscontexten informatie voor leerlingen waarop ze hun keuze voor een bepaalde studierichting beter kunnen bepalen. Maar ook in de onderbouw kan het regelmatig werken met contexten uit het bedrijfsleven een mooie prikkel zijn voor leerlingen om voor een technische richting te kiezen.

Het is alleen niet altijd even vanzelfsprekend om zelf ook (nieuwe) bedrijfscontexten te bedenken bij bepaalde onderwerpen. Daarom dit college op donderdag 13 april.

Programma

        Ochtend
- Workshop over STEM-didactiek door Dave van Breukelen en Maurice Smeets (FLOS)
- Inhoudelijk college over bv vleugelprofielen/luchtweerstand
        Lunch
        Middag
- Presentatie van en rondleiding bij Vostermans Ventilation
- Terugkoppeling en werken aan STEM-materiaal 

Het bedrijf

Vostermans Ventilation ontwikkelt, maakt en verkoopt axiale ventilatoren voor de industriële en agricultuur-markt wereldwijd. Het bedrijf is ‘specialist in lucht’. In nauwe samenwerking met andere bedrijven van de Vostermans groep, zoals een aluminiumgieterij en een tooling en prototyping bedrijf, is Vostermans Ventilation in staat om flexibel te reageren op nieuwe ontwikkelingen en klanten te helpen met specifieke oplossingen.

Meer informatie en een filmpje over het bedrijf: http://www.vostermans.com/

Informatie en inschrijven

Met vragen kun je terecht bij Martha@Hoebens.nl  (t. 06 2843 0253)
Informatie over Bedrijf in de klas vind je hier.
Inschrijven kan via deze link. Ook collega’s zijn welkom! Het aantal deelnemers is echter beperkt.
Wij sturen je een bevestiging met de praktische informatie.