DOT Wiskunde bezoekt Smart Services Campus

Wiskunde 6 juni 2017

Een aantal leden van de DOT Wiskunde bezocht op 13 april de ICT-infomarkt bij de kick-off van Human Capital Agenda ICT op de Smart Servies Campus in Heerlen.

Smart Services Campus
De Brightlands Smart Services Campus in Heerlen is een broedplaats voor nieuwe bedrijvigheid, innovaties en talentontwikkeling op het gebied van slimme ict-diensten (smart services) en business intelligence. Op de Campus kunnen bedrijven waaronder BISS Institute, IBM, Eneco en APG samen met studenten op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om nieuwe (ict-) technieken toe te passen

Brede arbeidsmarkt
Ook DOT-lid Jos van den Broek was bij deze bijeenkomst aanwezig. “Er waren veel moderne bedrijven. Dat gaf meteen een goed beeld hoe breed de arbeidsmarkt richting ict is” vertelt Jos. “Ik heb gesprekken gevoerd met mensen van diverse bedrijven. Dat was interessant en ik heb zeker een paar ideeën opgedaan. Ik heb nu een beter beeld gekregen in welke beroepen leerlingen terecht kunnen komen en wat ze daar gaan doen.”

Weet u wat algoritmen zijn?
Ook mooi vond Jos het gesprek met een mbo-er die nu de ict-opleiding doet, nadat hij eerst vmbo had gedaan. Jos vroeg de student waar hij in zijn opleiding wiskunde tegen komt. De student antwoordde: “Bij programmeren bijvoorbeeld. Daar kom je algoritmen tegen. Weet u wat dat zijn, meneer, algoritmen? En ik kom ook wiskunde tegen als ik een webwinkel moet bouwen met prijzen en een winkelmand.”

Ook meedenken?
Momenteel is het DOT wiskunde bezig met het ontwikkelen van statistiekmateriaal met een regionale context, dat aansluit bij beroepen en vervolgopleidingen waarin leerlingen terecht kunnen komen. Het DOT Wiskunde zoekt nog mensen om het team te versterken. Weet je iemand die mee wilt denken over docentprofessionalisering en kennisdeling op het gebied van wiskunde of heb jezelf interesse? Neem dan contact op met Jos van den Broek, jc.vandenbroek@fontys.nl